Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 954 resultats

Convocatòria /UNZIP: Música i Territori

Beca de suport a la creació impulsada per La Capsa i inclosa dins de la convocatòria /UNZIP

PROJECTE

TFG d'Airam Dionis

Concert final de grau de Fundació Conservatori del Liceu de l'Airam Dionis, amb l'acompanyament de l'equip de L'Artesà

PROJECTE

Dispositiu d'acompanyament de TFG

Dispositiu d'acompanyament per a estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari

PROJECTE

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig Anònim (no verificat) dj., 19/05/2022 - 16:36
Image

El metall extrem ha complert quaranta anys d'existència. Un gènere que semblava destinat a agradar només als fans més radicals del metall ha demostrat tenir una capacitat de supervivència major que la de molts altres estils musicals més longeus.  L’última setmana de maig, des de La Capsa proposem un petit cicle amb dues activitats centrades en aquest gènere musical.

Per una banda, el dijous 26 de maig donarem cabuda a una nova sessió d'El Descompositor, el club d’escolta i descoberta de músiques en comunitat. En aquesta ocasió, seguint el rastre d'un dels gèneres més longeus i mutants de la història de la música contemporània, el metal. I com que posar-se a parlar d’aquest gènere no és feina fàcil, hem decidit contactar amb Salva Rúbio, un dels majors experts sobre el tema. Ell és autor d'un llibre indispensable pels amants del gènere, Metal extremo: 30 años de oscuridad, que abraça les tres dècades 80 – 10, i a més a més ens ajudarà a entendre i contextualitzar un gènere que aixeca passions.

D'altra banda, per complementar l’experiència i viure el metal en directe, el dissabte 28 hi haurà un doble concert tribut a dos dels monstres del rock més extrem.  Motörhits donaran una segona vida als clàssics de Lemmy Kilmister en un dels tributs més fidels dels anglesos i Decade of Aggression faran trontollar la sala amb les cançons d'Slayer, una banda sense la qual no podria entendre's el trash metal.

Així doncs, si ja us agrada aquest gènere o si, per altra banda, voleu apropar-vos-hi, reserveu agendes:

El Descompositor: El metal amb Salva Rubio
Dijous 26 de maig a les 19h. La Sala.
Gratuït

Motörhits + Decade of Aggression
Dissabte 28 de maig a les 22h
5€/8,5€/12,5€

Us hi esperem!

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

Almeuritme

El dia de la música al Prat és sinònim d’Almeuritme. Uns clips audiovisuals que busquen desplaçar la mirada entorn del dia de la música.

 

PROJECTE

#Almeuritme 2022: en marxa!

#Almeuritme 2022: en marxa! Anònim (no verificat) dl., 16/05/2022 - 16:16
Image

El projecte #almeuritme sorgeix del repte d'intentar reunir a músics ben diversos de la ciutat al voltant d'un nexe que els és comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que ens implica a totes les persones i que, a més, pren més sentit, arrelada a un lloc en concret, en aquest cas, al Prat.

Enguany, arribem a la dotzena edició del projecte i en aquesta ocasió, hem comptat amb la participació de la cantautora d’origen anglès i establerta a Madrid Alondra Bentley i de dotze músics de la ciutat de diferents edats i nivells. Alguns són alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i altres usuaris dels bucs d’assaig de La Capsa

Treball i assajos compartits

Alondra, l’equip de La Capsa, L’Escola d’Arts en Viu i els músics d’aquesta edició han compartit durant els darrers mesos diversos assajos per preparar la versió d'una de les cançons de l'artista. Temps, diners, plans vitals... de tot això parla "Si Tuviera". De com la vida que imaginem queda bastant lluny de la realitat. Haver de deixar de fer el que de veritat ens agrada i ens omple, no aconseguir estalviar per a tenir la nostra pròpia casa, somiar a tenir un jardí, un hort, poder dedicar temps a aprendre coses noves i viure un estil de vida tranquil, sostenible i enriquidor.

Posteriorment, tant Alondra com el grup participant d'aquesta edició han passat per l'Estudi de La Capsa per enregistrar la peça final i, durant el primer cap de setmana de maig, ha tingut lloc el rodatge del videoclip, realitzat per la productora audiovisual Elsabeth Produccions,  que ja ha estat l'encarregada d'alguns #almeuritme cèlebres com el d'Alegria d'Antònia Font (2016) el d' Estáis Aquí de Sidonie (2018) o l'emotiu Bon Dia dels Pets rodat en ple confinament el 2020.

Presentació del clip

La presentació del videoclip es farà el 17 de juny a La Capsa amb motiu del Dia Mundial de la Música. Aquest cop, sí, presencial i obert a tothom! Us hi esperem per descobrir plegades la cançó protagonista del #almeuritme2022!

Un any més, torna l’Almeuritme, dinamitzat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu

Una trobada amb joves creadors de les arts en viu al Prat

Una trobada amb joves creadors de les arts en viu al Prat Anònim (no verificat) dc., 11/05/2022 - 15:46
Image

El Treball final de Grau (TFG) és la darrera baula de la formació superior en els graus universitaris, és el darrer pas que marca la fi d’una etapa en formació a una etapa professionalitzadora en connexió probablement amb el camp artístic. El Teatre L’Artesà juntament amb La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu  volen acompanyar en aquest moment de transició  a l’alumnat d’estudis superiors d’arts en viu de la ciutat.  El projecte es va posar en marxa al 2020 i des de llavors ja s’han acompanyat a 8 alumnes de diverses disciplines, oferint suport en les diferents fases del treball, en funció de cada especialització: ajut a la conceptualització, cessió d’espais d’assaig, recolzament amb el disseny de la producció tècnica i un acompanyament per poder fer front la seva comunicació. De fet, el projecte és un punt d’inici per continuar treballant, un espai de continuïtat i de comunitat on poder interconnectar-se amb altres agents creatius de la ciutat.

És per aquest motiu que el dissabte 7 de maig a La Capsa es va portar a terme una trobada amb l’artista multidisciplinar Sara Serrano per conceptualitzar les diferents pràctiques artístiques, resignificar els processos, metodologies i principis i preguntar-nos sobre les potencialitats i les debilitats alhora de crear en solitari o en grup.

El grup d’estudiants, a més de dedicar-se a  diferents disciplines, també es troben en diferents moments del seus estudis. Es per això, que a partir de les pròpies experiències es pot dialogar i contribuir a l’aprenentatge col·lectiu. També per aquest motiu el contacte amb artistes resulta enriquidor i amb la Sara es va començar a treballar aspectes de la producció executiva des d’una mirada artística, una pas més cap a la seva professionalització. Amb el grup i entre riures es planteja resignificar les sigles T.F.G.: Potser Trans Formación Guerrera, potser Ten Fe GiliXXX, potser Todo Fue Genial, potser Tu Forta Germana... un intent més, lúdic i  més per resignificar el procés i no el final.

L'Artesà i el suport a la creació d'arts vives

El Teatre L’Artesà ha donat suport ja a cinc TFGs de diferents creadors/es del Prat que es troben en l’últim estadi dels seus estudis superiors en arts escèniques. En concret, l’any 2020 es va acompanyar el projecte del ballarí i coreògraf Vicente Roldán i l’any 2021 el programa de suport a la creació del teatre va acollir a Martí Castellarnau, llicenciat en Art Dramàtic que va presentar un text inèdit de Daniel J. Meyer, i Maria Donoso, dramaturga qui amb la seva peça escènica distribuïda a diferents espais del teatre travessa la història d'Hongria i alhora d'Europa.

Aquest curs s’han acompanyat dos projectes de joves pratencs com són el Fermí Herrero i la Irene Pérez Muñoz, tots dos molt diferents entre sí. D’una banda, la Irene Pérez va gestar el seu TFG d'Arts Escèniques de la Universitat de Girona a la Sala Petita del Teatre L’Artesà, en residència tècnica i artística el novembre de 2021, gràcies a la qual va poder materialitzar la gravació d’En Canal, un migmetratge en clau teatral. D’altra banda, el jove artista escènic i musical Fermí Herrero va desenvolupar i estrenar a L’Artesà el març de 2022 la seva creació Búnker, un monòleg teatral a partir de la biografia de Toteking.

Aviat, presentació de dos TFGs amb el suport de La Capsa

Pel que fa a La Capsa, des del 2020 han rebut suport tres projectes.  Durant el 2021, es va acompanyar el projecte final de màster del compositor i músic Carlos Garcia Reche, donant suport en la gravació d’una llibreria virtual per a clavicèmbal. Aquesta temporada  és el cas de l’Airam Dionis i l’Anna Sánchez, dos pratencs que enguany realitzen l’últim curs d’estudis musicals. Encara que els dos estudien música, cadascú fa una especialització diferent. Actualment, els estudis de música estan separats per diferents branques, que va des de la interpretació (de música clàssica i contemporània, jazz i música moderna o música tradicional), a la pedagogia, la musicologia, etcètera. Enguany L’Airam acabarà els seus estudis superiors com a intèrpret de música clàssica i contemporània de flauta travessera i l’Anna serà intèrpret de jazz i música moderna com a cantant.

El Treball Final de Grau en Música no té perquè està lligat amb l’especialització d’instrument de l’estudiant i l’alumne pot escollir si vol relacionar el seu treball amb l’espectacle final o no. Així, el projecte final de l’Airam Dionis es materialitzarà en un treball escrit amb el títol “La discapacitat visual en la música” i un concert on podrem escoltar la seva flauta passant per totes les èpoques musicals i fins i tot amb obra de nova creació. Aquest concert serà el 27 de maig a les 19 h al Cèntric Espai Cultural. A més, l’Airam té el desig de fer un concert amb músics amb problemes de visió, cosa que veiem impossible en la interpretació musical però que ja es coneixen exemples de grans músics el cas dels quals és el contrari.

Per l’altra banda, l’Anna Sánchez sí que lliga el seu treball final de Grau “Els trastorns mentals i la música” amb el seu concert final, utilitzant unes projeccions com a fil conductor del concert amb les quals el públic podrà veure reflectit el seu treball en directe. En el concert de l’Anna, que es presentarà l’1 de juliol a les 20 h a La Capsa, es podran escoltar composicions pròpies per a formació estàndard de música moderna (bateria, baix, guitarra, piano i veus) on es veurà reflectit el seu univers sonor.

El Teatre L’Artesà i La Capsa acompanyen des del 2020 diferents projectes de TFG i aquesta setmana han iniciat un seguit de trobades informals amb els creadors
Trobada projecte TFG's (La Capsa + Teatre L'Artesà) 07/05/2022

Celebrem la tercera edició del Sopar de Bucs a La Capsa

Celebrem la tercera edició del Sopar de Bucs a La Capsa Anònim (no verificat) dc., 04/05/2022 - 17:20
Image
Sopar de Bucs

El passat divendres 29 d’abril es va celebrar una nova edició del Sopar de Bucs a la sala de La Capsa. Es tracta d’un espai de trobada i diàleg anual amb totes aquelles persones que dia a dia ocupen els bucs d’assaig de la planta baixa

L’objectiu del Sopar de Bucs és que tothom que assagi a les instal·lacions de La Capsa es pugui conèixer, compartir opinions, punts de vista, crear un espai de mostra dels seus projectes i, el més important de tot, organitzar-se, intercanviar informació per a muntar concerts, conèixer altres músics i fins i tot crear noves bandes. A la fi, un espai de relació i interacció per tal de convertir els bucs en un espai d’intercanvi d’experiències i comunitat.

Des dels seus inicis, els bucs de La Capsa han estat un dels eixos principals dins del projecte del centre. Si féssim un símil del centre amb un ésser viu, els bucs serien el cor del projecte, que batega amb intensitats i ritmes molt diversos. Si apropem una mica l’orella pels locals d’assaig, podrem escoltar tota mena d’estils: el punk/rock dels Puta Blava o els mítics Malos Tragos, el rock més dur amb els incombustibles Raising, Go Faster o Mañana Es Tomorrow,  el rock d’arrels sixties amb reminiscències Hendrix d’uns clàssics de la ciutat com són els Howlin’ Psycho o l’ànima grunge de les  Heidi & The Boobies Trobem també sonoritats més poperes amb projectes com l’inclassificable cantautor lo-fi Vestby o les vitalistes perles sonores dels Venturi Republic - amb un so que recorda a una fusió entre El Último de la Fila, Radio Futura i Police. Hi assagen també bandes de versions com els Bravo Percusión amb cançons d’autor llatines, la banda Cash Caravan amb un repertori eclèctic amb versions més actuals i els irrepetibles Blue Majers, història viva de la música del Prat, un grup d’amics que no han deixat de fer música des dels anys seixanta.

En aquesta tercera edició del Sopar de Bucs hi han participat prop de 80 músics, que han pogut gaudir d’una jornada de retrobament amb un sopar comunitari i un espai de micro obert amb el qual hem pogut descobrir l’estat i novetats de les diferents bandes de bucs així com conèixer les noves incorporacions.

Trobareu tota la informació sobre els bucs d’assaig i les bandes en aquest enllaç!
 

Un espai de trobada anual amb els usuaris dels bucs d’assaig

Concert: "La flauta a través del temps" (presentació del TFG d'Airam Dionis)

Concert: "La flauta a través del temps" (presentació del TFG d'Airam Dionis) Anònim (no verificat) dv., 29/04/2022 - 16:45

Airam Dionis, estudiant d’últim curs de flauta travessera al Conservatori Liceu, oferirà el seu concert de final de grau en el marc del dispositiu d’acompanyament per a estudiants pratencs d’Arts en Viu que realitzen el seu TFG. Aquest tipus de concert té com a objectiu avaluar les capacitats que l’alumne ha adquirit durant els anys d’estudis per poder començar la seva nova etapa ja com a músic professional.

En aquest concert trobaràs un flautista que farà de fil conductor de la seva història al llarg dels quatre anys del superior de música. En aquesta història, no només ha evolucionat ell com a persona sinó que també ha evolucionat la seva tècnica interpretativa, arribant a explorar les tècniques més contemporànies.

Intèrprets

Airam Dionis, Flauta travessera.
Maria Alonso, Piano.

Programa

Fantasia per flauta sola, G.P. Telemann (1732-33)
Tres romanzas per flauta sola y piano, Robert Schumann (1849)
Réflexion III per flauta i electrònicac Mario Moya (2022)
Sonata per piano i flauta, César Frank (1886)

Image
Actiu
Inactiu
Inactiu

Presentació #Almeuritme 2022

Presentació #Almeuritme 2022 Anònim (no verificat) dj., 28/04/2022 - 18:13

Un any més, arriba l’#Almeuritme per celebrar el dia de la música a la ciutat amb la seva dotzena edició, amb el mateix anhel que el va fer néixer l’any 2011: reunir a persones de la nostra ciutat al voltant d’un nexe comú i compartit, la Música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on es desenvolupa, en aquest cas la ciutat del Prat.

En l’edició d’enguany i seguint la fórmula de les últimes edicions, 12 músics de la ciutat - de totes les edats i nivells - han viscut una experiència creativa i enriquidora al costat de Alondra Bentley, amb qui han compartit diversos assajos a les aules de La Capsa, la gravació de l'arranjament a l'estudi de so i les jornades del rodatge del videoclip resultant. 

Temps, diners, plans vitals... de tot això parla Si Tuviera. De com la vida que imaginem queda bastant lluny de la realitat. Haver de deixar de fer el que de veritat ens agrada i ens omple, no aconseguir estalviar per a tenir la nostra pròpia casa, somiar a tenir un jardí, un hort, poder dedicar temps a aprendre coses noves i viure un estil de vida tranquil, sostenible i enriquidor.

Us hi esperem per celebrar la música! 

 

Image
Inactiu

Gran final del Paraula Talent!

Gran final del Paraula Talent! Anònim (no verificat) dt., 05/04/2022 - 12:21
Image

És dissabte al vespre, la façana de La Capsa vestida per a l’ocasió i la terrassa del Bar plena de gom a gom. De grups d’amics, famílies, persones de totes les edats. A la fi, tantes cares conegudes reunides i expectants! A les 22 h s’obren les portes de la sala, que a poc a poc es va omplint, hi ha sold-out. Al backstage i camerinos, il·lusió, nervis, brindis, riures i molta complicitat. Ha arribat l’hora. S’apaguen els llums, s’obre el teló i, damunt de l’escenari, una banda de músiques ens donen la benvinguda amb la sintonia que ens acompanyarà tota la nit, la sintonia del Paraula Talent. Pèls de punta perquè, ara sí, ha tornat el Paraula de Dones!

La preparació de l’espectacle d’enguany va començar l’octubre de 2021 amb la incertesa del moment, però amb l’esperança de poder tornar allà on vam acomiadar el Paraula del 2020, amb una gran nit d’estrena. Des del novembre i fins dos dies abans de la presentació l’Alicia, la Noe, la Nuri, la Laura, la Paula, la Tami, la Mónica, la Mari Carmen, la Lidia, l’Eva, la Carla, la Rocío i l’Ana van fer de La Capsa casa seva, omplint els bucs d’hores i hores d’assaig amb l’acompanyament de l’Alba Careta a la direcció musical, la Cristina Celada a la direcció artística i la Vanesa Martínez a la producció i escenografia.

Aquesta edició del Paraula de Dones ha estat una de les més especials pel retrobament que ha suposat i és per això que des de La Capsa només podem dir GRÀCIES!

I si voleu reviure el Paraula Talent, ja ho podeu fer tants cops com vulgueu amb aquest vídeo:

El passat 12 de març el Paraula de Dones va tornar a omplir la sala de música, festa i molta emoció

Concert: ChivoChivato

Concert: ChivoChivato Anònim (no verificat) dc., 30/03/2022 - 10:07

Pepo López, guitarrista conegut per formar part de La Cabra Mecánica o de la banda de Quique González, presenta el seu tercer disc "Frágil" (Cultura Rock 2022) amb el seu alter ego ChivoChivato. Amb un format elèctric i acústic amb Dani Medina a la bateria, Jordi Cobre al baix, Alex Albalà als teclats, Marc Bernet Guitarres i ell mateix a la guitarra i a la veu, repassaran els seus treballs anteriors i presentaran el darrer disc.

Un concert dinàmic en el qual passarem per moments tant explosius com delicats i íntims a mesura que avanci la nit.

Image
<p><strong>Preu:</strong>&nbsp;6,5&euro;<br />
<strong>Tarifa Joves.Prat</strong>: 5&euro;</p>

<p>&nbsp;</p>
Inactiu
Inactiu
Actiu

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA